Hieronnan vaikutukset

Hieronta on pehmytkudosten käsittelyä koulutuksessa opituin menetelmin. Hieronta on psykofyysinen hoitotapahtuma, jossa rentoutetaan lihaksia ja mieltä, lievitetään kiputiloja kehossa ja jossa huolletaan kehon pehmytkudoksia rasitustiloista.

Hieronnan on todettu vaikuttavan hyvänolon tunteeseen, joka nousee hieronnan aikana ja sen jälkeen. Osana terveydenhuoltoa hieronnalla on katsottu olevan vaikutusta toimintakyvyn parantumiseen. Hieronta vilkastuttaa neste- ja verenkiertojärjestelmää. Mekaaninen käsittely lisää kudosnesteen poistumista laskimoverenkiertoon, jolloin kudosten turvotus vähenee.
 

Hieronnalla on todettu olevan kehon jännitystiloja relaksoiva vaikutus ja lihakudoksiin venyttävä vaikutus. Kitkahieronnalla on katsottu olevan arpi- ja sidekudosrakenteisiin elastisuutta kasvattava vaikutus, jolloin lihastoiminnallisuus kasvaa. Kehon ja mielen yhteys on mielenkiintoista ja avartavaa myös tutkimuksissa. Fyysisesti jännitystiloista kärsivillä ihmisillä kehon aistinelimet lähettävät eritasoisia viestejä jännityksestä aivoihin.
 

Hieronnan on tutkittu vähentävän keskushermoston ylimääräistä viestintää. Tämä vaikuttaa hierottavaan rentouttavasti ja vähentää stressin tuntua. Hieronnan on katsottu lisäävän lisäksi sensorisen palautejärjestelmän kautta tietoista rentoutumista ja rauhoittavan aivoverkostoa. Hieronnan vaikutuksesta vapautuu histamiinia ja serotoniinia, jotka laajentavat verisuonia. Endorfiinien vapautuessa kipu lievittyy.
 

Jos vielä mietit, miksi tilaisit hierojan, tässä lista hyviä syitä! 

Kun haluat..
  • muokkaavan käsittelyn lihaksille
  • rentouttaa kehoasi
  • vilkastuttaa aineenvaihduntaa
  • palauttavan vaikutuksen lihaksille liikuntasuorituksen jälkeen
  •  helpotusta lihaskireyksiin
  • hemmotella itseäsi tai läheistäsi (lahjakortit!)

Milloin hieronta ei välttämättä sovellu sinulle? 

Aina ei ole oikea aika tulla hierontaan. Yleisimpiä 
syitä tällaiselle ovat tietyt sairaudet ja kehon 
tulehdustilat.

LUE LISÄÄ Raskausajan hieronta