Minä kouluttajana

Koirat ovat olleet osa elämääni aina, mutta viimeiset 17 vuotta olen omistanut, kasvattanut ja kouluttanut itse koiria. Useammin tuntuu silti, että koirat ovat kasvattaneet minua.

Kouluttajana olen läsnäoleva, kuunteleva, kannustava, perusteellinen ja perusteleva ammattilainen. Oma tavoitteeni on lisätä omistajan ymmärrystä koiran käytöksestä, mielestä ja toivotun käytöksen vahvistamisesta.

Olen käynyt Kennelliiton kasvattajakurssin vuonna 2012. Valmistuin Luksiasta syksyllä 2021 eläintenkouluttajaksi Eläintenhoidon ammattitutkinnon suoritettuani. Valitsemani eläimet loppunäyttöihin olivat alpakat ja koirat. Intensiivisimmän oppipolun minulle tarjosi kouluni ja Opaskoirakoulun yhteistyönä toteutettu opaspentuprojekti. Sen kautta saimme opaspentu Toton (labradorinnoutaja) perheeseemme reiluksi vuodeksi hoidettavaksi ja koulutettavaksi ennen opaspennun soveltuvuuskokeita. 

Toto oli paras mahdollinen käytännön koulu itselleni ja koiran kouluttamisen lainalaisuudet valkenivat lukuisien treenien, näyttösuunnitteluiden ja varsinaisten näyttöjen myötä. Opaskoirakoulun soveltuvuuskokeita Toto ei läpäissyt, mutta valikoitui luonteensa ja potentiaalinsa perusteella Sipooseen tukikoirakoulutukseen.

Slideshow (100%x100%)

Omat koirani

Ensimmäinen koirani oli laivakoira (schipperke) Rommi. Rommi sai elää 14 vuotiaaksi asti ja näki ison osan elämästäni ja jätti ihastuttavalla luonteellaan minuun jäljen, niin kuin moniin läheisiinikin. Alkuvuosien pippurinen luonne pehmentyi vuosien mittaan ja Rommista tuli lempeä ja nöyrä kaikkien kaveri ja loistava luottokoira monessa sosiaalisessa tilanteessa.

Elämääni on kuulunut lisäksi yli kymmenen vuotta japanilaiset shibat, jotka omalla erityisellä luonteenlaadullaan ovat opettaneet minulle paljon koirarotujen erilaisuudesta ja yksilöllisestä käyttäytymisestä. Kennelliiton Kasvattajakurssin käytyäni kasvatin shibapentueen vuonna 2013, ja siitä pentueesta edelleen jaloissani pyörii pentueen ainut tyttö Avalon. 

Koirankouluttajaksi minua muovasi labradorinnoutaja Toto, jota kasvatin ja koulutin 1,5vuotta. Totolla on aina ikuinen hoitokotipaikka meillä ja Toto on aivan kuin oma koira, vaikkei sitä virallisesti olekaan.

Lue lisää Lukasta